flower
08.12.2008

Torikohtaamisia - kohtaus Agoralta

Jyväsjärven maisema avautuu kauniin lumisena Piaton ruokalan ikkunoista. Yhdessä pöydässä istuvat nuori nainen ja nuori mies vaihtamassa kuulumisiaan lounaalla.

”Nykyään käyn täällä lähes viikoittain, luentojen takia ja syömässä kavereiden kanssa”, toteaa Sanna Rautiainen, 23. Hän opiskelee sosiaalityötä yliopistolla ja kun sosiaalityön yksikkö muutti Agoran tiloihin puolisen vuotta sitten, käynnit Agoralla lisääntyivät merkittävästi. Myös talossa tehtävä tutkimustyö sekä erilaiset tapahtumat ovat tulleet hänelle opiskeluiden kautta tutuiksi.
”Tykkään siitäkin, että täällä on niin avaraa; se tekee tiloista viihtyisiä. Luentosaleissa on uutta tekniikkaa, joka auttaa varmaan luennoitsijoitakin. Piatossa on hyvät ruoat ja ikkunoista avautuu hienot maisemat, joten joskus tulen syömään tänne ilman luentojakin. Luentojen välillä saatan myös käyttää tietokoneluokkia”, Rautiainen jatkaa. ”Toki esimerkiksi päärakennuksen tilat ovat historiallisesti merkittäviä ja hienoja, vaikkakaan ne eivät ole ehkä yhtä hyviä ja edustavia isojen tapahtumien järjestämisessä.”

”Olen samaa mieltä”, nyökyttelee Aapo Nurmi, 24. ”Agora on varmasti edustavin tila, mitä koko kaupungilla on käytettävänään.” Aapo opiskelee logistiikkaa ammattikorkeakoulussa ja koska JAMK:lla on omat tilansa opiskelijoilleen, Agoran palvelut eivät ole tulleet hänelle koulun kautta tutuiksi. ”En edes tarvitse muita palveluja Agoralta kuin Piaton ruokalaa. Käyn täällä kyllä usein syömässä; lähinnä juuri siksi, että täällä on niin hyvät ruoat ja kauniit maisemat. Lisäksi asun tässä lähellä eli myös sijainti on minulle hyvä.”

Puheensorina jatkuu tasaisena ja lumesta heijastuvat valonsäteet lämmittävät Agoran lasiseiniä ja ruokailevia ystävyksiä.

Teksti: Teksti ja kuvat: Tinna Kontinen & Ida Tuononen

Artikkeliin liittyvä kuva:

Artikkelikuva

Artikkeliin liittyvät muut jutut:

Torikohtaamisia 08.12.2008