flower
08.12.2008

Agorasta eväitä yrittäjyyteen - peliprojektista yritykseksi

Fysiikkaa alunperin Jyväskylän yliopistoon opiskelemaan tulleen, myöhemmin IT-tiedekuntaan siirtyneen ja vuonna 2006 filosofian maisteriksi valmistuneen Risto Koskenkorvan yhteys Agora Game Labin toimintaan syntyi ystävien kanssa kehitetyn IGIOS-peliprojektin myötä.

Nykyisin IGIOS toimii mm. 3D-mallinnus- ja audiotuotantopalveluja tuottavan yrityksen nimenä, peliprojektin jatkaessa nimellä Nexum Terra. IGIOSin Creative Designerinä toimiva Koskenkorva vastaa yrityksessä laaja-alaisesti johtamiseen, suunnitteluun ja mallintamiseen liittyvistä tehtävistä. Yrityksen pyörittämiseen liittyvät kiireet ovat vaikuttaneet projektin etenemiseen.
- Peliprojekti on tällä hetkellä vähemmän aktiivisessa tilassa työkiireiden johdosta, mutta etenee siinä, missä vapaaehtoisprojektit nyt etenevät. Nykyään projekti toimii myös rekrytointikanavana IGIOS-firmalle, Koskenkorva kertoo.

Pelimies Agorassa

Laajan pelitaustan omaava ja jo ennen AGL:ää omaa peliprojektiaan johtanut Koskenkorva kirjoitti peliprojektin johtamista käsittelevän pro gradu -tutkielmansa AGL:ssä. Laajempi näkökulma niin pelisuunnitteluun kuin yrittäjyyteen kuuluu AGL:n keskeiseen antiin.
- Paremmat mahdollisuudet tarkastella johtajuutta ja peliprojektia kokonaisuuden näkökulmasta ovat antaneet kyllä hyvät eväät peliprojektin ja firman johtamisen jatkamiselle,Koskenkorva kertoo. Erityistä kiitosta Koskenkorva antaa laboratoriota johtavan dosentti Marja Kankaanrannan panokselle.
- Marja työskenteli kovasti jokaisen yhteistyötapauksen eteen. Omassa projektissani hän toimi ennen kaikkea PR-tehtävissä luomalla kontakteja ja pitämällä yhteyttä yhteistyökumppaneihin,Koskenkorva kehuu.

”Innostusta ja raakaa työtä”

Koskenkorvalla on hyviä uutisia niille pelialasta kiinnostuneille, joilta pelisuunnittelusta puuttuu vielä raudanluja osaaminen.
- Itselläni ei esimerkiksi pari vuotta sitten ollut minkäänlaista taitoa tehdä 3D-mallinnusta ja nykyään olen ammattilaistason mallintaja. Innostus ja raaka työ vievät kyllä perille, Koskenkorva kannustaa.

Teksti: Anu Huotari, Sanna Hyrkäs

Artikkeliin liittyvä kuva:

Artikkelikuva

Artikkeliin liittyvät muut jutut:

Agorasta eväitä yrittäjyyteen 08.12.2008