flower

Nyt tehtailemaan pelejä Agoraan - 23.06.2009

Oletko joskus halunnut tehdä oman tietokonepelin? Tänä kesänä siihen on mahdollisuus. Jyväskylän yliopiston tietotekniikan laitos järjestää heinä- tai elokuussa ensimmäistä kertaa nuorille suunnatun, täysin ilmaisen peliohjelmointikurssin. Kurssi on suunnattu 13-16-vuotiaille tytöille ja pojille ja sen kesto on viisi päivää. Minkäänlaista aikaisempaa kokemusta ohjelmoinnista ei tarvita. Iän jälkeen ainoana pääsyvaatimuksena on kiinnostus ja avoin mieli!

Jyväskylän Agoran nykyaikaisissa tiloissa järjestettävällä pelikurssilla opit mielenkiintoisessa ympäristössä tietoteknisten taitojen lisäksi matematiikan, fysiikan ja englannin kielen taitoja. Tarkoitus on herättää kiinnostusta luonnontieteellisistä ja tietoteknisistä aihepiireistä. Vaikka kurssin pääpaino onkin pelisuunnittelussa ja ohjelmoinnissa, niiden lisäksi kurssilla opitaan pelisuunnittelua, kuvankäsittelyä tekstuurien ja grafiikan tekemisen muodossa sekä äänten tekemistä ja editointia. Normaalisti ohjelmointikieliä käytettäessä jo pienintäkin asiaa varten on kirjoitettava monta riviä vaativaa ohjelmakoodia, varsinkin peliohjelmoinnissa. Tietotekniikan laitoksen kehitysryhmä on kuitenkin luonut valmiin kirjaston oppilaiden käytettäväksi, jolloin jo muutamalla rivillä saadaan jo hyvin paljon aikaan.

Kurssi on jo markkinointivaiheessa otettu hyvin vastaan Jyväskylän alueen yläkouluissa. Monella tietotekniikan aineopettajalla on heti tullut mieleen yksi tai useampi oppilas, joita varmasti kurssi kiinnostaisi ja kenen taidot on huomattu jo koulussa. Tietotekniikan laitos haluaa paitsi tarjota mahdollisuutta harrastuksensa kehittämiseen, myös toimia ponnahduslautana mahdollisen opiskelupaikan valinnassa sekä toimia omien kiinnostusten alueiden kartoittajana.

Useita varmasti mietityttää, millaisia pelejä kurssilla oikeastaan sitten tehdään. Osaanko varmasti? Ei hätää. Kurssin sisältö on suunniteltu niin, että kaikilla on mahdollisuus ottaa siihen osaa ja ymmärtää käsiteltävät aiheet. Jos osaat pelata koordinaatistossa laivan upotusta, selviät myös tällä kurssilla!

Kaikki kurssilla toteutettavat pelit ovat kaksiulotteisia. Niihin kuuluvat esimerkiksi tankki-, auto-, lento- ja biljardipeli. Osaamisen mukaan voi tietysti lähteä toteuttamaan lähes mitä vain, kurssilta saat varmasti ammattitaitoista apua kysymyksiisi!

Kurssin päiväohjelma koostuu muutamasta opetustunnista sekä sopivin väliajoin pidetyistä tauoista. Myös ruokailu hoituu paikan päällä kätevästi. Agoran oma ravintola Piato tarjoilee oppilaille herkullista ja monipuolista lounasruokaa hyvin edulliseen hintaan.

Lisätietoa kurssista löydät kurssin nettisivuilta osoitteesta www.jyu.fi/it/nuortenkurssi. Ilmoittautuminen on jo käynnissä! Kurssin tarkka ajankohta päätetään ilmoittautumisen päätyttyä.


Kurssin opetuksesta vastaavat:
Professori Pekka Neittaanmäki, pn@mit.jyu.fi, 040-5507005
Antti-Jussi Lakanen, anlakane@jyu.fi
Vesa Lappalainen, vesal@mit.jyu.fi

Teksti: