flower

Jyväskylän yliopisto ja Työterveyslaitos yhteistyöhön; yhteinen liikenneturvallisuusprofessuuri käynnistyy - 30.09.2008

Jyväskylän yliopisto ja Työterveyslaitos solmivat kumppanuussopimuksen, jolla hyödynnetään osapuolten monitieteistä osaamista tutkimus- ja kehitystoiminnassa sekä opetuksessa.

 

Yhteistyötä tehdään muun muassa liikenneturvallisuuden alalla, johon liittyen Jyväskylän yliopisto ja Työterveyslaitos ovat sopineet yhteisestä tutkimusprofessorin virkasuhteesta. Tieliikenteen, erityisesti liikenneturvallisuuden tutkimusprofessoriksi, on nimitetty PsT Mikael Sallinen viiden vuoden määräajaksi. Mikael Sallinen toimii Jyväskylässä Agora Centerin monitieteisessä Agora Innoroad laboratoriossa.

 

Yhteistyössä tutkitaan myös elämänkulun eri siirtymävaiheissa olevia työntekijöitä, erityisesti nuoria ja ikääntyviä. Painoaloja ovat myös terveyden edistäminen sekä erityisesti syrjäytymisvaarassa oleviin sekä ergonomiaan ja työympäristön esteettömyyteen liittyvä tutkimus- ja kehitystoiminta.

 

Kumppanuuden hyöty on molemminpuolinen. Jyväskylän yliopisto hyötyy Työterveyslaitoksen monitieteellisestä työelämätiedosta, läheisistä työelämäsuhteista ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen mahdollisuuksista. Rehtori Aino Sallinen pitää arvokkaana myös sitä, että Työterveyslaitoksessa tuotettua tietoa päästään siirtämään aiempaa tehokkaammin yliopistossa annettavaan opetukseen.

 

Työterveyslaitos hyötyy Jyväskylän yliopiston vahvasta tutkimusperinteestä, korkealaatuisesta tieteellisestä tutkimuksesta ja mahdollisuudesta syventää asiantuntijoidensa osaamispohjaa.

 

Lisätietoja:

Aluejohtaja Juha Heikkinen, Työterveyslaitos, puh. 046-8515 200, Juha.Heikkinen@ttl.fi

Hallintojohtaja Erkki Tuunanen, JY, puh. (014) 260 1009 tai 0500-627863, erkki.tuunanen@adm.jyu.fi 

 

Teksti: