flower

Huippuyritysvaltuuskunta Japanista vierailee Jyväskylän yliopistossa - 28.08.2008

Japanilainen Knowledge Dynamics Initiative -ryhmä vierailee Jyväskylässä perjantaina 29.8. Ryhmän jäsenet ovat japanilaisten huippuyritysten johtajia. Johtajia on muun muassa Nissan Motor-, Toshiba- ja Hitachi-yrityksistä, ja heitä on yhteensä 39. Ryhmä kuuluu Fuji Xerox -konserniin. Jyväskylässä heitä kiinnostaa erityisesti innovaatiotoiminta.

 

Jyväskylässä yritysjohtajille esitellään uutta kansallista innovaatiostrategiaa, Jyväskylän yliopiston innovaatiotoimintaa ja yritysyhteistyötä sekä Agora Centerin toimintaa. Aiheet on valittu johtajien toiveiden mukaan. Kyseessä ei ole pelkkä tutustumismatka, vaan ryhmä tekee myös tutkimusta eri organisaatioiden innovaatiotoiminnasta. Jyväskylän matkan aikana ryhmä käy tutustumassa lisäksi teknologiakonserni Metsoon.

 

Yhteistyötä Japanin kanssa tehdään Jyväskylässä laajemminkin. Jyväskylän yliopiston tietotekniikan laitos tekee tutkimusta tutkimus- ja kehitystoimintojen vaikuttavuudesta ja innovaatiotoiminnasta japanilaisen Tokyo Institute of Technologyn kanssa. Vierailun taustalla ovat tietotekniikan laitoksen tutkijavaihto ja yhteydet. 

 

KDI-ryhmä tekee vuosittain tutustumismatkoja Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Tänä vuonna ohjelmassa on Saksa ja Suomi. Jyväskylän lisäksi ryhmä vierailee Helsingissä 28.8.

 

Lisätietoja:

professori Pekka Neittaanmäki, puh. (014) 260 2733, pn@mit.jyu.fi

tutkija Juho Heikkinen, puh. 050-526 4979, juheikki@cc.jyu.fi

 

Teksti: