flower

Professori Heikki Lyytiselle apuraha Sambian lukutaidon edistämiseen - 24.10.2008

Professori Heikki Lyytiselle apuraha Sambian lukutaidon edistämiseen

Viimeisin muutos 24.10.2008

South Africa-Nordic Centre (SANORD) on myöntänyt Jyväskylän yliopiston psykologian professori Heikki Lyytiselle pienen apurahan lukutaitoaiheisen seminaarin järjestämiseen Lusakassa, Sambiassa. Seminaari järjestetään vuonna 2009.

 

Jyväskylän yliopisto ja University of Zambia (UNZA) ovat molemmat SANORD:n jäseniä. Apurahan avulla edistetään akateemista yhteistyötä ja verkostoitumista. UNZA:n ja Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen välillä on pitkä yhteistyöhistoria Niilo Mäki Instituutin kehitysyhteistyöprojektin kautta. Niilo Mäki Instituutti on jo 15 vuoden ajan edistänyt neuropsykologian tuntemusta Afrikassa ja tarjoaa säännöllisesti koulutusta alan paikallisille ammattilaisille mm. Sambiassa.

 

Apuraha on tarkoitus kohdistaa uuteen teemaan, lukemisen opetusmenetelmien kehittämiseen Sambian paikallisille kielille. Sambian paikalliset kielet ovat hyvin suomen kielen kaltaisia, mikä mahdollistaa opetusmenetelmien ja Suomesta kerätyn tiedon soveltamisen sikäläisessä koulujärjestelmässä. SANORD:n tuella järjestettävä seminaari kokoaa sambialaiset ja suomalaiset asiantuntijat keskustelemaan lukemisen opetuksen tehostamisesta.

 

Professori Heikki Lyytinen kuuluu lapsen kielellisen kehityksen ja sen vaikeuksien tutkijoiden kansainväliseen kärkeen. Hän johtaa vuonna 1992 aloitettua tutkimusohjelmaa "Jyväskylän dysleksian pitkittäistutkimus".

 

SANORD on korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten yhteistyöjärjestö, joka edistää akateemista yhteistyötä eteläisen Afrikan ja Pohjoismaiden välillä.

 

Lisätietoja:

Professori Heikki Lyytinen, puh. (014) 260 2863, heikki.lyytinen@psyka.jyu.fi 

 

 

 

 

http://www.sanord.org/

Teksti: