flower

Miljoonarahoitus Scoma-keskuksen tutkimushankkeille - 15.10.2007

Jyväskylän yliopistoon vuosi sitten perustettu laskennallisten tieteiden SCOMA-keskus (Center for Scientific Computing and Optimization in Multidisciplinary Applications) on saanut yhteensä noin 2,2 miljoonan euron rahoituksen vuosille 2008-2010. Päärahoittajina ovat noin 50 % osuudella TEKESin MASI-teknologiaohjelma (malllinnus ja simulointi), FiDiPro-huippuprofessori-ohjelma (Finland Distinguished Professor Programme), Suomen Akatemia 20 % ja yritykset 15 % sekä Jyväskylän yliopisto 15 %. Kokonaisrahoitus koostuu useasta tutkimusprojektista, jotka kestävät keskimäärin kolme vuotta.

 

Keskus on saamassa myös kansainvälistä rahoitusta ESF:n (European Science Foundation) kautta projektiin, johon osallistuu 10 huippuyksikköä eri puolilta Eurooppaa.

 

- Keskukselle asetetut tavoitteet johtavan aseman saavuttamiseksi Suomessa ja merkittävän aseman saavuttamiseksi Euroopassa ovat toteutuneet etuajassa, iloitsee keskuksen johtaja, professori Pekka Neittaanmäki.

 

Nyt rahoitusta saaneessa tutkimusohjelmassa keskitytään mm. uusiin luotettaviin reaalimaailman ilmiöitä kuvaaviin simulointimalleihin, uusiin teollisuustuotteiden ja nanoelektroniikan suunnittelumenetelmiin sekä tutkimus- ja kehitystoimintojen vaikutusten mallittamiseen. Tuloksia sovelletaan mukana olevien yritysten tutkimus- ja kehitystoiminnoissa.

 

Hankkeen ulkomaiset yhteistyökumppanit ovat MIT (Yhdysvallat), KTH (Ruotsi), Dortmundin yliopisto ja INRIA (Ranska).

 

 

Lisätietoja:

Professori Pekka Neittaanmäki, puh. 040-5507005

Teksti: